“Kodra e Kalasë” në Blinisht të Mirditës.

Fortifikata është ndërtuar mbi një kodër me pozitë dominuese, bri luginës së Fanit të Vogël, ku ka kaluar rruga e hershme që ka lidhur Lezhën me Prizrenin dhe krahinat e tjera lindore. Në pjesën më të lartë të kodrës ruhet një trakt muri me gjatësi 13.4 m që shkon deri në lartësinë 2.3 m. Gjurmë muresh janë ruajtur në të gjithë sipërfaqen e kodrës.
Fortifikimin tradita vendase e lidh me familjen fisnike arbërore të Blinishtëve (shek. XIII-XIV).
Marrë nga :Julian Vlashi

 

 

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close