Sa i perket Ballkanit- Ne jemi populli i vetëm në tokën tonë

Shkruan Fahri Xharra

Dëshira e madhe sllave ( dhe e të gjitha nëngrupeve të tyre ) është që me cdo kusht të gjejnë “fakte “ dhe me këtë të bindin ( mashtrojnë botën) me certifikatën e tyre të rrjejshme të lindjes . Por “ofiqari që i kishte pas shënuar lindjet e kombeve , e kishte gjetur mënyrën e vet që në “librat “ e tij të shënojë saktë cdo imtësi. E kishte pas ditur që vijnë tërmetet , fortunat dhe shira e medha ; e kishte pas dijtur që këndej pari do të kalojnë dhe bishat më të egra që do të shkatërrojnë cdo gjë që e gjejnë para vetit dhe e kishte pasur kujdesin që të ruen disa nga faqet e atij libri të madh historik të lindjeve.

Përkundër të gjithave – ne jemi populli i vetëm në token tonë . Jemi këmbëkryq mbi token e të parëve dhe të paratëparëve tanë.

Por kemi edhe asilloj cmendurinash që mundohen të na tregojnë që neve për të ardhur këndej pari na kishte pas dhënë turku “ vizën “ diku pas viteve 1389 >

“Ishte faji i një gjermani”, foli Niko Dimou në lidhje me krenarinë greke në këtë çështje. Ai po drejtonte gishtin tek Johann J. Winckelmann, një historian gjerman arti i shekullit XVIII ëndërrimi i të cilit për Greqinë e lashtë “të populluar nga njerëz të bukur, të gjatë, flokëverdhë, të urtë, që përfaqësonin përsosmërinë”, siç e parashtroi Niko Dimou, u përdor me qëllim që t’i jepej formë qenies greke në kohën tonë.

“Ne flitnim Shqip dhe e quanim veten romakë (romanë, romaioi, romioi), por pastaj historiani Winckelmann, shkrimtarët Goethe dhe Viktor Hugo, piktori Eugène Delacroix, të gjithë këta na thanë se “Jo, ju jeni helenët, pasardhësit e drejtpërdrejtë të Platonit dhe Sokratit”, dhe ajo e bëri të vetën. Nëse një komb i vogël dhe i varfër ka një ngarkesë të tillë mbi shpatullat e tij, ai nuk e merr veten ndonjëherë”.( “Elgin Marble Argument in a New Light (Grindja për Mermerët e Elginit e ndriçuar përsëri)” me autor Michael Kimmelman botuar në gazetën New York Times më 23 Qershor 2009 )

Problemi më i madh i sllavëve është se si të bindin botën që ata nuk kanë ardhur këndej pari pas shek.VII-të (psK) sepas ata pretendojnë që “ gjenetika “ e tyre në këto anë ishte e pranishme që para shekulltt të shpifur të “ardhjes së tyre” Gjenetika tyre na qenka më së paku , këndejpari, mbi 12000 vjet para Krishtit (???) , Sipas tyre ata nuk dijnë se nga paskan ardhur , se kush ishte para-atdheu i tyre. E dini pse? Sepse sllavet “ kane lindur dhe bashkëjetuar me Mbretëreshën Ilire Teuta “ dhe s se sa mbreter i kishin dhënë Romes. Kujdes shqiptar, ne ku po mbesim ?

Maklavun në Ister ( Kroaci) – observatori i pare diellor në Kroaci , të ngjajshme janë gjetur edhe në Maqedoni ( Observatori Kokino , Kumanovë ) (foto: Igor Karasi, izvor: astronomija.co.yu) Maklavun u Istri – prvi poznati prapovijesni astronomski sunčevi opservatorij u Hrvatskoj. Drevne građevine slične namjene posljednjih godina otkrivene su i drugdje na Balkanu, primjerice kod naselja Kokino u sjevernoj Makedoniji.

(foto: Igor Karasi, izvor: astronomija.co.yu)

Ata ( sllavët pa dallim : kroatet , bosanacet , serbet malazezet ) mendojnë që nuk ka asnjë ndryshim antropologjik në mes tyre ( sllavëve ) dhe ilirëve. ( po na kush jemi atëherë ?)

“ Të gjitha veshjet kombëtare t tyre janë të ngjashme me ato të ilirëve. Ndërtimi trupor , qëndrimi trupor , zakonet popullore, besimet , të gjitha janë të njejta me ilirët “

Mbetje murore , me gurë megalit në Ishullin hvar në detin kroat (Ostak megalitskog zida na uzvišenju Purkin kuk na otoku Hvaru – veličina kamenih blokova naprosto “obara s nogu”. Velebne megalitske i kiklopske građevine nalazimo posvuda u zemljama južnih Slavena, posebice u Dalmaciji, Hercegovini, Crnoj Gori…(izvor: wikipedia.org) )

Edhe në Serbi , mbetjet nga ndërtimet sllave me gurë megalit- ciklopik

Jedno od mjesta u Srbiji koje odiše tajanstvenom snagom i prožimanjem prirodnog i duhovnog – Markov kamen na planini Kopaonik; tu se nalaze neobični megaliti, kamene kugle, ali i gejzir.

Ruajna zot nga shqiptarët se sllavëve vetëm iu dal përpara ! (fxh)

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close