Jan Axel Voss: Mini Shengeni dhe vizat, pika kyçe në takimin e Procesit të Berlinit

Zëvendësambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Jan Axel Voss, ka thënë se Procesi i Berlinit ka synim që të ndihmojë vendet e Ballkanit Perëndimor.

“Mendoj që ka qenë një përpjekje që ia ka vlejtur për shkak se kanë dalë disa iniciativa të reja dhe ajo që më pëlqen më së shumti është rrjeti i rinisë”, ka thënë Voss, për Klan Kosova.

Ai ka thënë se takimi i radhës në kuadër të këtij procesi, synon arritjen e katër gjërave.

“E para është “Mini Schengeni”, pra një ndër katër pikat bashkë me vizat”.

“Qëllimi dytë është udhëtimi vetëm me letërnjoftim. E treta është marrëveshja për njohjen e diplomave të universiteteve dhe e fundit është marrëveshja që është ende në proces sa i përket edukimit”, tha Voss.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close