Trojet shqiptare sundohen nga klanet dhe familjet kriminale

Nga Aurel Dasareti, USA

Shpresa nuk është gjë tjetër veçse ëndrra e zgjimit. Ne nuk e godasim përhapjen e krimit pa e kapur të keqen në rrënjë.
***
Unë nuk besoj aspak në “analistë” politik të njëanshëm, për shkak të konfliktit të interesit në lidhje me njerëz në parti të caktuara. Unë nuk besoj shumë në përshkrimin e galerive që kanë vendosur pikturat ose fotot në ekspozitë.
Burrave “trima” më së miri u përshtaten fustanet.
Kur rrethet e ngushta planifikojnë se çka do të bëjnë dhe nuk i japin llogari askujt, zë të ecë guximshëm korrupsioni, por edhe tradhtia. Vetëm njerëzit e lirë mund t`i mbrojnë qëndrimet e veta dhe nderin e fortë për një përfundim të përbashkët, përkrahin interesat e kombit para interesave personale.
***
Situata në FYROM ndryshon vazhdimisht, gjithnjë e më tepër, në të keqe për shqiptarët autokton. Dominojnë ardhacakët sllavo-folës, të cilët i nënvlerësojnë autoktonët që me decenie nuk veprojnë si burrat, që t`i hedhin në koshin e plehrave gjithë klounët shqipfolës të këtyre 20 viteve, por vetëm duartrokasin për çdo dështim të radhës.

Me këshillën e nënës së saj, mushkonja e vogël u ngrit në fluturimin e saj të parë. Pas pak, mushkonja kthehet dhe nëna e tij e pyet:
• Si ishte, bir?
• E shkëlqyeshme, mami! Kur më panë duke fluturuar, të gjithë mushkonjat më duartrokitën!
***
PS: Letrën e mëposhtme e kam shkruar në vitin 2010. Mund ta ribotoni.

“Etërit” NARCISTË të shqiptarëve të FYROM-it!

https://www.forumishqiptar.com/threads/121709-%C2%93Et%C3%ABrit-NARCIST%C3%8B-t%C3%AB-shqiptar%C3%ABve-t%C3%AB-FYROM-it%21

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close