Fluturimi i parë historik nga qyteti në qytet i një makine

ATSH-ANSA/ – Duket si një film, por tashmë është realitet.

Një makinë fluturuese, e prodhuar në Sllovaki, u ngrit nga qyteti Nitra, për të zbarkuar në kryeqytetin Bratislavë, rreth 35 minuta më vonë, 75 km larg.

Gjithçka duket në një video të kompanisë “Klein vizion”, kompania që prodhoi automjetin me krahë.

Pas 30 vjet pune në këtë projekt, në timonin e udhëtimit të parë hibrid midis tokës dhe qiellit, me një shpejtësi prej 170 km/h, ishte Stefan Klein, shefi i kompanisë.

”Sapo u ula, aeroplani shumë special u shndërrua në një makinë pothuajse normale brenda tre minutash”, tha ai.

Sidoqoftë, ka nga ata që pyesin nëse një mjet i tillë transporti mund të autorizohet në të ardhmen.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close