Fotot që dëshmojnë:I tërë Mali i Zi nuk ka qenë kurrë tokë serbe,por shqiptare

Edhe një here sa për t’ia rikujtuar të tjerëve dhe vetvetës;Mali i Zi kurrë nuk u kanë tokë serbe.Mu sikur shumë pjesë të Ballkanit-Yllirikumit.

Jo pse na pëlqen neve,por kjo asht e dëshmueme.Mjafton ti shikosh këto dy foto të fillim shekullit paraprak dhe e kupton se tokat shqiptare janë tjetërsuar tek në shekujt e fundit.

Fotot japin pamje të dy qyteteve/vendbanimeve që sot ndodhen brenda kufijve të shtetit Mal i Zi ,njëri në skajin lindor,Bjello polje e tjetri në atë perëndimor Cetina, dhe në një farë mënyre përthakon tërësinë e territorit të shtetit.

Në foton e parë kemi pamje të Bjellopoljes nga viti 1935.Ndërsa në të dytën Cetinën (Cetinja) për të cilën nuk kemi të dhëna viti, por besojmë fillim shekulli paraprak!


Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close