Ministri i Jashtëm grek Dendias,flet për mundësinë e njohjes së Kosovës nga ana e vendit të tij

Ministri i Jashtëm grek Nikos Dendias në një intervistë për “Real News”ka folur për mundësinë e njohjes së Kosovës nga Greqia.

Lidhur me rolin e ri të zgjeruar të misionit diplomatik të Kosovës në Athinë dhe dy vizitave në Prishtinë brenda pak muajsh, Dendias u pyet nëse Greqia ka në plan ta njohë Kosovën dhe nëse akti ishte mun të ishte ” kundër ligjit ndërkombëtar”.

“Integrimi në BE i Ballkanit Perëndimor është një çështje prioritare, pasi stabiliteti në rajon ndikon drejtpërdrejt në sigurinë e vendit tonë. Ne nuk jemi në favor të krijimit të një” vrime të zezë “në veriun tonë. Megjithëse pozicioni ynë mbi statusin e Kosovës nuk ka ndryshuar, ne do të mbajmë një pozicion konstruktiv dhe të mbështesim dialogun.Për sa i përket ligjshmërisë së njohjes së mundshme, Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë në Hagë vendosi në vitin 2010 që shpallja e pavarësisë së Kosovës nuk shkelte ligjin ndërkombëtar, pasi nuk ishte produkt i përdorimit të paligjshëm dhunës së dënuar nga Këshilli i Sigurimit. Me rënien e Bashkimit Sovjetik dhe Jugosllavisë, shumë shtete të reja u krijuan, asnjë prej të cilave nuk ishte rezultat i sulmeve të jashtme”, u përgjigj Dendias .

/Përgatitur nga proinformacion.com


 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close