nvestimet italiane u rritën me 21%

ATSH/ Italia është investitori i tretë më i madh i huaj në Shqipëri për tremujorin e parë të këtij viti, me një shumë totale prej 29 milionë eurosh.

Banka e Shqipërisë bën të ditur se, gjatë këtij 3- mujori, investimet italianë në vendin tonë u rritën me 21%, krahasuar me të njëjtën periudhë një vit më parë.

Investimet italiane në Shqipëri kryesojnë në sektorin financiar atë të bankave dhe të shërbimeve.

Gjithashtu Italia është një vend partner i rëndësishëm ekonomik me Shqipërinë.

Sipas INSTAT, Italia renditet partnerë kryesor tregtarë me Shqipërinë, me të cilën kryhen rreth 32.1 % e vëllimit të tregtisë, (eksport/importe).

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close