Gjermania po blenë bërllog/Mbeturina!!


Kjo nuk është aspak ndonjë përrallë interneti por fakt.Në të vërtetë shkalla e lartë e riciklimit, 65 % në kombinim me rënien e natalitetit,rezultojnë në humbje të mëdha të furrave për djegëje të cilave,në vit u mungojnë disa tonelata mbeturinash.Dhe, kjo do thoni ju pse do ishte problem?Sepse këto furra djegëjeje shndrrojnë mbeturinat në energji,aq të nevojshme në ditët e sotme.Dhe Gjermania gjeneron energji të konsiderueshme në këtë mënyrë.

anlage

Për ta kompensuar mangësinë e mbeturiave,disa furra kanë filluar të importojnë mbeturina nga vende si Britania e Madhe,Italia ,Zvicëra,Irelanda.
Kosova do bënte mirë të ngutej e të bënte marrëveshje me këto furra dhe të exportonte bërllog të pakten,se e kemi me shumicë!!

Proinformacion.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS:
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close