Ministri Vitia i bindur: Të gjitha vaksinat janë të sigurta

Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia në seancën e Kuvendit ka kërkuar që deputetët të jenë të bashkuar për ruajtjen e shëndetit publik.

Vitia tutje ka bërë thirrje për qytetarët që të vaksinohen sepse vaksinat janë të sigurta dhe kështu kontribuojnë në të mirën e përgjithshme.

“Kosova është i vetmi vend në rajon që ka në stoqe vaksina të aprovuan nga EMA dhe NDE. Tani që varianti Delta është i pranishëm në Kosovë është dashtë që pa dallime politike në këtë qasje të kemi një qëndrim të përbashkët që sa më shpejt në mënyrë efikase të vaksinohen qytetarët e Kosovës”.

“Çdo thirrje tjetër është e pandershme. Ligjet e Kosovës nuk do të na lejojnë të rrezikojmë shëndetin e qytetarëve. Të gjitha vaksinat janë të sigurta vaksinohuni qytetarë sepse kjo është për të mirën e përgjithshme”.

Kurse sa i përket shqetësimit të deputetes së AAK-së Time Kadriaj lidhur me mungesën e insulinës, Vitia ka thënë se javën e ardhshme fillon shpërndarja pasi kanë përfunduar të gjitha procedurat.

“Për insulina kanë përfunduar procedurat dhe nga java e ardhshme do të shpërndahen. Nuk po bëhet ndarje selektive sepse nuk kemi insulina”.

Fillimisht deputetja e AAK-së, Time Kadriaj ka adresuar për ministrin e shëndetësisë, Arben Vitinë shqetësimin për mungesën e insulinave.

Ajo ka thënë se përkundër që kanë ardhur një sasi e tyre është e padrejtë të bëhet selektimi i qytetarëve.

“Mosmarrja e dozave të insulinave është fatale për qytetarët. Pse nuk kërkoni që ndoshta t’i riburësoni qytetarët që i blejnë vet. Janë shpërndari një numër i tyre, por që nuk i përmbushin kërkesat. Me çfarë kriteri po ndahen ato, është padrejtësi më bë selektim”.

Poashtu Kadriaj ka kërkuar nga kryeministri Albin Kurti që ta mbroj luftën e UÇK-së dhe çlirimtarët.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close