Komisioni Evropian ndan 6.3 miliardë euro për rimëkëmbjen e Kroacisë

Komisioni Evropian ka miratuar fondin prej 6.3 miliardë eurosh për Kroacinë në mënyrë që ky vend të ringjallë rritjen ekonomike të dëmtuar nga pandemia e koronavirusit.

Mjetet financiare janë pjesë e një pakoje financiare në vlerë 800 miliardë euro, të cilën BE-ja e ka miratuar për rimëkëmbjen ekonomike të 27 vendeve anëtare.

Komisioni Evropian tha se Kroacia ka në plan që këto fonde t’i përdorë për çështje të problemeve që ndërlidhen me ndryshimet klimatike pastaj restaurimin e lumenjve dhe liqeneve dhe mbrojtjen nga përmbytjet.

Një pjesë e fondit do të shpenzohet për rindërtimin e ndërtesave private dhe publike të dëmtuara nga tërmeti që goditi këtë vend në fund të vitit të kaluar.

Që nga viti 2013, Kroacia është shteti më i ri anëtar i BE-së.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close