Inflamacion i rrallë në zemër lidhet me vaksinat e Pfizer-it dhe Modernas

Inflamacioni në zemër është efekt anësor “shumë i rrallë” i vaksinave kundër koronavirusit të kompanive Pfizer/BioNTech dhe Moderna, sipas rregullatorëve në Evropë.

Agjencia Evropiane e Ilaçeve ka thënë se efektet anësore janë vërejtur më shumë te burrat e rinj.

Kjo Agjenci ka thënë se përfitimet e vaksinave kundër koronavirusit vazhdojnë të tejkalojnë rreziqet.

Mirëpo mjekët dhe pacientët janë këshilluar që të jenë të vetëdijshëm për simptomat e inflamacionit në zemër.

Në to përfshihen dhimbja në gjoks dhe ndjesi të mosmarrjes frymë.

Deri më tani pesë persona kanë vdekur, mirëpo sipas Agjencisë, ata kanë qenë më të moshuar apo kanë pasur komplikime tjera shëndetësore.

Edhe rregullatori për ilaçe në Shtetet e Bashkuara, ka shtuar ditë më parë një paralajmërim në vaksinat e kompanive Pfizer/BioNTech dhe Moderna, për inflamacion të lehtë në zemër, për ata që marrin këto doza.

Vaksinat e dy prodhuesve merren me dy doza.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close