Kush është Johann Georg von Hahn?

AI lindi më 11 korrik 1811 në Frankfurt të Mainit, † 23 shtator 1869 në Jena. Hahn ishte një diplomat dhe albanolog austriak i cili jetoj per shum vite ne Athin . Atje ai mesoj gjuhen Shqipe dhe Greqishten e re, ku dhe beri shum studime te hollesishme per antikitetin. Librat e tij gjenden edhe sot ne sferen gjermanfolese . Shum interesant eshte libri Studimet mbi Shqiptaret ( Albanische Studien) per te cilin po ju shkruaj nje permbledhje te shkurter.

E vërteta për historinë e hershme evropiane

Shqyrtuar në Gjermani

Kushdo që lexon këtë libër do të zbulojë se historia e mësuar sot është një histori e manipuluar. Shqiptarët e sotëm, pasardhës të Pellazgër-Ilirëve, janë populli indigjen i Evropës Jug-Lindore (Autokton) dhe gjuha e tyre është themeli i të gjitha gjuhëve të sotme, një gjuhë e Homerit, Platonit, Odyseus, Akilit, Aleksandrit të Madh, Piros dhe madje perënditë Pellazge si Zeusi (ata nuk ishin perëndi Greke) flisnin. Ky libër gjithashtu mëson se Greqia e sotme ishte e populluar në Pellazgjisht dhe se Pellazgjishtja (Shqipja) flitej dhe se veprat antike të tilla si Akropoli në Athinë janë vepra të Pellazgëve. Libri rekomandohet, veçanërisht nëse doni të dini të vërtetën dhe të mos largoheni nga kjo botë e manipuluar.

https://www.amazon.de/…/ref=cm_sw_r_cp_apa_glt_i…

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close