Joe Biden: E drejta e votës – “test i kohës”

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Joe Biden, tha se ruajtja e të drejtave të votimit është “test i kohës”.

Gjatë një fjalimi në Filadelfia, Biden, demokrat, tha se është “domosdoshmëri kombëtare” që të miratohet legjislacioni i të drejtave të votimit, i cili ka ngecur në Kongres për shkak të kundërshtimit të Partisë Republikane.

Shumë shtete të kontrolluara nga republikanët kanë miratuar ligje që kufizojnë votimin ose ndryshojnë rregullat e zgjedhjeve, pas pretendimeve të rreme të ish-presidentit republikan, Donald Trump, se zgjedhjet presidenciale të vitit 2020 janë vjedhur, përmes mashtrimit të gjerë të votuesve.

Legjislacioni për të drejtat e votimit, i kërkuar nga Biden, po përballet me një betejë të ashpër në Kongres.

Biden tha se përpjekjet për të kufizuar mundësinë e votimit janë “jo-amerikane” dhe “jodemokratike”.

Ai i krahasoi ato me ligjet e mëparshme, që i ndalonin afrikano-amerikanët dhe gratë në SHBA të votojnë.

Disa shtete të drejtuara nga republikanët kanë kufizuar votimin e gjerë me postë, që ishte vendosur në zgjedhjet e kaluara presidenciale, për shkak të frikës nga koronavirusi.

Të tjerat kanë bërë përpjekje të ashpërsojnë kërkesat për identifikimin e votuesve.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close