Ministri Vitia: Situata epidemiologjike është e qëndrueshme

Qeveria e Kosovës ka miratuar lehtësimin e masave anti-Covid. Me këtë vendim klubeve të natës do t’u lejohet muzika deri në orën 01:00.

Tash do të lejohet mbajtja e dasmave, fejesave, ahengjeve familjare e mbrëmjeve të maturës deri në orën 01:00. Organizimi i tyre duhet të bëhet vetëm me kushtin që të shfrytëzohet vetëm 50 për qind e kapacitetit, e jo me më shumë se 300 persona.

Ndërkaq shërbimeve të gastronomisë do t’u lejohet puna deri në orën 23 në ditët e punës, përveç të premtes e së shtunës kur lejohet deri në orën 00:00.

Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia ka njoftuar se sipas të dhënave të IKShKP-së, në Kosovë ka situatë epidemiologjike të qëndrueshme.

“Nga të dhënat e fundit nga IKShKP-ja gjendja epidemiologjike paraqitet e qëndrueshme dhe propozojmë lehtësim gradual të masave që synojnë kontrollin e përhapjes së infeksionit më Covidi-19.

“Masat e përcaktuara më këtë propozim vendim shërbejmë që situata epidemiologjike të mbahen në kontroll. Vlerësimi i marrjes së masave kufizuese do të bëhet në mënyrë të vazhdueshme”.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close