Qeveria e Kosovës ndanë 4.5 milionë euro për blerjen e dronëve për FSK-në

Qeveria e Kosovës ka ndarë 4.5 milionë euro për blerjen e dronëve për Ushtrinë e Kosovës.

Vendimi është marrë me kërkesë të ministrit të Mbrojtjes, Armend Mehaj dhe me propozimin e sotëm në qeveri të ministrit të Financave, Hekuran Murati.

Mjetet do të ndahen nga ministria e Financave, mjetet e destinuara për rimëkëmbje ekonomike dhe do t’i transferohen ministrisë së Mbrojtjes,njoftohet nga mediat prishtinase.

E gjithë shuma për blerjen e dronëve shkon deri afro 12 milionë dollarë,dhe konsideroht si investim mjaft i rëndësishëm  në shtimin e mundësive mbrojtëse të Ushtrisë së Kosovës,në hap me kohën.Dronët po gjejnë gjithnjë e më shumë përdorim në strategjitë e ushtrive moderne./Pi

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close