Filipinasi “Njeriu Gjarpër” që pretendoi se ishte imun ndaj helmit vdes pasi e kafshoi kobra!

Filipinasi me nofkën “Njeriu i gjarprit” që pretendonte të ishte imun ndaj helmit të gjarprit, vdiq pasi kobra ia kafshoi gjuhën ndërsa po “përpiqej ta puthte”.

Bernardo Alvarez, 62 vjeç, kapi një kobër vdekjeprurëse të Filipineve Veriore derisa ajo po rreshqiste në një lagje luftimi gjarprinjësh në qytetin e Mangaldan, provinca Pangasinan, më 9 korrik.

Një fqinj i brohoriti Bernardos sepse ai arriti të “zbuste” një krijesë tjetër vdekjeprurëse. Sidoqoftë, ndërsa u tregoi gjarprin vëzhguesve, Bernardo mbajti kobrën afër buzëve sikur po përpiqej ta puthte përpara se kobra t’i hidhej gojës dhe ta kafshonte në gjuhë.

Ai bërtiti nga dhimbja para se të lëshonte kobrën, pastaj u shemb dhe vdiq menjëherë pas kësaj, duke pritur që mjekët të mbërrinin. Vendasit e zemëruar gjithashtu vranë gjarpërin.

Zyrtarja Provinciale e Shëndetësisë Dr. Anna de Guzman tha: “Helmi i gjarprit mund të shkaktojë paralizë, e cila është ajo që i ndodhi një “njeriut gjarpër”. Kjo paralizë mund të ndalojë frymëmarrjen e viktimës, të ndikojë në rrjedhën e oksigjenit në trup dhe përfundimisht të ndalojë rrahjet e zemrës.”

Mjekët nxituan të ringjallnin Bernardin, por ai nuk reagoi më dhe trupi i tij ishte tashmë i ngurtë për shkak të efektit të helmit.
Kobra veriore e Filipineve njihet gjerësisht si një nga gjarpërinjtë më helmues në botë. Toksinat e saj sulmojnë drejtpërdrejt sistemin e frymëmarrjes së viktimave, kështu që një kafshim i vetëm mund të jetë jashtëzakonisht vdekjeprurës.

/përgaditur nga :proinformacion.com


 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close