Gjen,i yti është ay! *Poezi

Dy duar mbi kokë
Rënkon qetësisht
Sikur nuk dëshiron
As Zoti të të ndëgjojë.
Dhe gëzon shpirtin e lodhur
se britma mbrenda teje nuk kumbon
dhe prap se prap
qiellin falenderon.
Që ta thau lotin në sy
e nuk të pa njeri
e as për të kafshuar buzën
nuk ke më fuqi.
Por e ke padjallëzinë
e engjëjve të vegjël
që i ke futur në gji
dhe ti mirë e di që gjen yti është ai.
E të lumturon deri në pafundësi
dhe s’ka rëndësi
që si një flakadan që shterron
do shuhesh deri në përjetësi!

Xhelil Arifi 2014

 


 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close