Janë identifikuar më shumë se 200 simptoma të covidit të stërzgjatur

Pacientët me covid të zgjatur, i ashtuquajtur “covid i gjatë” ose “post covid”, raportuan më shumë se 200 simptoma, në 10 sisteme organesh, në studimin më të madh ndërkombëtar të njerëzve me sindromë covide afatgjatë, kryer nga shkencëtarë nga University College London .

Përveç lodhjes dhe trurit të mjegulluar, simptomat përfshijnë halucinacione vizuale, dridhje, kruarje të lëkurës, ndryshime menstruale, mosfunksionim seksual, rrahje të zemrës, probleme të kontrollit të fshikëzës urinare, herpes zoster, humbje të kujtesës, vizion të paqartë, diarre.

 

/Përgatitur nga proinformacion.com

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close