Çdo 230 milion vjet, Toka arrinë cakun e një udhëtimi të gjatë

Sigurisht, se Toka shkon rreth diellit çdo vit, dhe kjo është një gjë e mrekullueshme. Por ne jemi duke e bërë një tjetër udhëtim shumë më mbresëlënëse, gjatë gjithë kohës.

sistemi d

Çdo 230 milionë vjet apo më shumë, Toka dhe pjesa tjetër e sistemit tonë diellor kompleton një udhëtim të gjatë nëpër Rrugën e Qumështit, galaktikën tonë.

Nëse kjy tingëllon si një numër pakrahasueshëm i gjerë, këtu është e keni ca kontekst: Ne kemi bërë vetëm udhëtim të plotë vetëm 20 herë në tërë historinë e egzistencës së Tokës.

Pra, nëse ju gjeni veten të mbërthyer në baltë në ndonjë projekt, provoni duke marrë një moment për të kujtuar që çdo sekondë e çdo ditë, sistemi ynë diellor nxiton me 130 milje të hapësirës.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close