India i shet sistem të avancuar raketor Vietnamit .Arsyeja?Kina

Rritaj e madhe ekonomike por veqanërisht ushtarake ekinës ka ndikuar që të rritet brengosja jo vetëm e faktorëve të tjerë politiko-ushtarak por edhe të fqinjëve të saj, e sidomos të indisë dhe Vietnamit.

rtr18hrh

Dhe me këtë edhe kërkesa dhe ofertat për njëra tjetren në lëminë ushtarake.Kështu që India ka shtuar përpjekjet për të shitur një sistem të përparuar raketash kryqëzore Vietnamit dhe të pakten 15 vendeve të tjera.
Bëhet fjalë për raketat supersonike BrahMos,prodhuar nga një ndërmarrje e përbashkët Ruso-Indiane.Kryeministri Indian Narendra Modi ka urdhëruar BrahMos Aerospace e cila i prodhon këto sisteme raketore ta shtoj shitjen në vendet e një liste prej pesë vendeve të kryesuar nga Vietnami.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close