U mbajt akademi përkujtimore në përkujtim të 15 vjetorit të rënies së dëshmorëve të kombit Kastriot e Skifter Arifit

Tërë kohën lotët nuk linin të thahen sytë e të pranishmëve të cilët edhe përkundër krenarisë,ndienin mungesën e djemëve të mëdhenj të këtij kombi Skifterit dhe Kastriotit.

Ata që folën me radhe që nga ish bashkë luftëtarë,e historian e politikan përmendën e evokuan me nderim të thellë edhe veprimtarinë dhe qëndrimin prej kapedanësh të këtyre dy djemëve si dhe lozën e thellë atdhetare në luftë për liri e pavarësi të të gjitha trojeve Shqiptare që nga kohët më të herëshme të luftrave kundër okupimit osman e deri tek këto më të rejat kundër zaptuesve sllav gjatë së cilave lufta ranë edhe këta dy dëshmorë.Njëri në betejën e Sllupçanit në maqedoni e tjetri në atë të Preshevës.Gjë që e cila më së miri dëshmon gjeneralitetin e një kauze të madhe që quhet Shqipëri etnike.

Në mesin e shumë personaliteteve ishte i pranishëm edhe Rifat Jashari,që përcolli nderin e familjes Jashari deri tek nderi i fmiljes Arifi.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close