Kryetari i Këshillit Kombëtar Boshnjak,Sulejman  Uglanin,nga Novi Pazari bënë thirrje për shtet Boshnjak

Kryetari i Këshillit Kombëtar Boshnjak,Sulejman Uglanin,nga Novi Pazari bënë thirrje për shtet Boshnjak


Kryetari i Këshillit Kombëtar Boshnjak,Sulejman Uglanin u bëri thirrje të rinjve në Novi Pazar që ta krijojnë shtetin Boshnjak

S u

“A jeni për autonomi të plotë politike dhe territoriale të Sanxhakut, me të drejtë lidhjeje me një njëren prej republikave të Jugosllavisë?”Ishte pyetja në referendumin vitit 1991, kur Ugljanin kishte rrethuar “po”, dhe tani ai këtë do ta bënte përsëri.

Në festimin e Ditës së vetëvendosjes lideri Këshillit Kombëtar Boshnjak i tha të rinjve se ai atëherë, 24 vjet më parë, kur boshnjakët jetonin si në ferr,bëri detyren qytetare të tij.

“Kam vu themelin, tani ka ardhur koha juaj . fëmijë tanë, ju keni bazën dhe dokumentet e duhura dhe të drejtën për ta bërë shtetin. Ne do të ju ndihmojmë. Ju duhet ta bëni stabilitetin, autonomi territoriale ku jetojnë boshnjakët, të lumtur në të tashmen dhe në të ardhmen, në të cilën askush nuk mund të shkelë boshnjakët.Që dikush ta ushqejë lopën, dhe ta mjel dikush tjetër, kjo nuk mund të vazhdoj kështu, mjaft më”tha Uglanin.

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close