Për herë të parë në botë,Norvegjia do ndaloj prerjen e pyjeve?

Norvegjia si një shtet i zhvilluar dhe me kulturë të lartë dhe vetëdije ekologjike gjithashtu të lartë,ka marrë një nisiativë e cila do të ishte e para e llojit në Botë.Në fakt ata dëshirojnë që produktet që i kontribojnë shkatërrimit të pyjeve të mos mund të përdoreshin më në këtë vend.

beech-472095_960_720
Para parlamentit ka arritur propozimi i planit për mbrojtjen e natyrës.Në të vërtetë fondacioni Norvegjian për pyje ka lobuar që ky plan të ketë përkrahje.
“Kjo është një fitore e rëndësishme në luften për mbrojtjen e pyjeve.Viteve të fundit një numer i madh kompanishë janë obliguar që të ndërprejnë importimin e gjërave e cila do t kishte lidhje me shkatërrimin e pyyjeve.Mirpo deri më tani kjo gjë nuk ishte përcjellur me veprime qeveritare.Për këtë arsye është shumë pozitive që edhe shteti norvegjez në të njejten rrugë dhe do ti ketë të njejtat kërkesa”,ka thënë Nils herman Ranum,udhëheqës i kampanjës për ruajtjen e pyjeve.
Ky plan aksioni Norvegjez gjithashtu parasheh edhe kërkesën e parlamentit që qeveria të kujdeset për biodiversitetin përmes fondeve tjera shtetrore.Norvegjezët thonë se edhe shtetet tjera duhet të marrin shembull këtë aksion të Norvegjsë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close