Në shërbim të askujt...vetëm informacion!

Politikanë serb pretendojnë,paturpësisht se monumentet kulturoro-historike në Kosovë,janë Turke ose Serbe!!

Mu sikur pretendimet neokolonialiste turke ndaj kulturës dhe trashëgemisë Shqiptare në Kosovë dhe të asajë historike ,edhe pretendimet serbe janë të njëjta dhe u ndihmojnë atyre duke ua njohur këto pretendime!Këtë ata e shfaqin haptas në deklaratat e tyre kurë thonë se në Kosovë nuk paskësh kulturë skulpturash shqiptare por vetëm serbe dhe turke.Ai shkon edhe aq larg sa shqiptarët i quan të paaftë të ndërtojnë,qoftë edhe një ndërtesë të bukur!

Nënkryetari i partisë së Ivica Dačić (SPS),historiani Predrag Marković ka thënë se Shqiptarët e Kosovës nuk kanë monumente kulture të tyre,dhe se monumentet egzistuese atje i ka ngritur Turqia ose Serbia.Dhe se ata (Shqiptarët) nuk kanë kapacitete për ti mbrojtur ato!

mm

“Shqiptarët, në Kosovë dhe Metohi në fakt nuk e kanë ngritur çezmën. Ato të cilat janë monumente të kulturës islame i kanë ngritur personalitetet turke. Disa prej tyre mund të ketë qenë shqiptarët, por në fakt Turqia ka ngritur atë që nuk është shtet serb,” tha Marković.

Duke marrë pjesë në emisionin e televizionit nga Jagodina “Palma Plus”, Marković kujtoi se “Serbia dhe Jugosllavia kanë investuar shumë në Kosovë, dhe të gjitha ndërtesat e bukura në Prishtinë i ngriti Serbi ose Jugosllavia, dhe se shqiptarët nuk kanë ndërtuar asnjë ndërtesë të bukur në 15 vitet e fundit.

“I Ngritën një monument për Skënderbeut, e i cili është pak edhe serb, kjo është ironia,” tha Markovic.
“Kështu që në Kosovë nuk ka asgjë nga monumentet historike dhe kulturore që nuk është ngritur nga shteti serb dhe Turqia,” tha Marković.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close