Dr. Michio Kaku,një teoricien shumë i njohur i fizikës thotë:Grimcat sub-atomike janë evidencë se universi u krijua nga një intelegjencë e lartë

(CNSNews.com) – Dr. Michio Kaku, një fizikant teorik në Kolegjin e Nju Jorkut (CUNY) dhe bashkë-themelues i teorisë String Field , thotë se grimcat teorike të njohura si “gjysmë-radius tachione primitive ” janë dëshmi fizike që universi ishte krijuar nga një inteligjencë e lartë.

michioPas analizimit të sjelljes së këtyre grimcave nën-atomike – të cilat mund të lëvizin më shpejt se shpejtësia e dritës dhe kanë aftësinë për të “shqit” hapësirën dhe materien – duke përdorur teknologjinë e krijuar në vitin 2005, Kaku arriti në përfundimin se universi është një “Matrix” qëudhëhiqet nga ligjet dhe parime të cilat vetëm mund të jenë projektuar nga një qenie inteligjente.

“Unë kam arritur në përfundimin se ne jemi në një botë të bërë nga rregullat e krijuara nga një inteligjencë. Më besoni mua, çdo gjë që ne e quajmë mundësi/rastësi sot nuk do të kishte kuptim më, “tha Kaku, sipas një artikulli të botuar në Geophilosophical Association of Anthropological and Cultural Studies.

“Për mua është e qartë se ne ekzistojmë në një plan i cili është qeverisur nga rregullat që janë krijuar, formuar nga një inteligjencë universale dhe jo rastësisht.”

“Rezoluta e finale mund të jetë që Zoti është një matematikan,” Kaku, autor i E ardhmja e mendjes: kërkim shkencore për të kuptuar, zgjeruar, dhe Fuqiziuar mendjen, tha në Big Think video të postuar në YouTube më 2013.

“Mendja e Perëndisë, ne besojmë, është muzikë kozmike, muzika e vargjeve në formë jehone 11-dimensionale nëpër hypehapësirë.”

cosmic-string-animationString Teoria ka “revolucionarizuar” matematikën dhe fizikën duke demonstruar një “super simetri ” në univers. tha Kaku ajo gjithashtu shpjegon boshllëqet në teorinë e Big Bengut.

“Para së gjithash, Big Bang nuk ishte shumë i madh. Së dyti, nuk kishte asnjë zhurmë. Së treti, Big Bang Theory nuk do t’ju thotë se çfarë kishte bërë bang, kur është përplasur me zhurmë, si është përplasur. ajo tregon vetëm se kishte bang. Pra, teoria e Big Bengut në një kuptim është një term i gabuar total, “tha fizikanti i njohur në vitin 2015.

“Ne kemi nevojë për një teori që shkon para Big Bengut, dhe kjo është Teoria String (Fije,fill). String Theory thotë se ndoshta dy universet u përplasen për të krijuar universin tonë, apo ndoshta universi ynë është godit nga një tjetër univers duke lënë një kordon kërthize ….

“Disa njerëz besojnë se ndoshta, vetem ndoshta, se ne e kemi zbuluar dëshminë e këtij kordoni të kërthizës.”

 

Përktheu & përshtati -Xhelil Arifi

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close