As mos u jepni fëmijëve as mos përdoreni për vete sirupin për kollë,krye në veti dhe pa masë të caktuar,sepse….

Kam ndgjue duke thënë,se për shkak të varfërisë,(ështe fjala për këtyne here,kur sirupat merreshin me recept dhe nuk paguheshin) njerëzit merrnin të tillë shpesh dhe pa nevojë medicinale por për tua lyer fëmijëve buken me të dhe për ti ushqyer ata në vend të marmeladës.Nuk themi se është e vërtetë,por përdorimi i tepërt dhe krye në vete i barërave,në këtë rast sirupave është i rrezikshëm.

Sipas disa njoftimeve,thuhet se se reperi i njohur Lil Wayne ,për të saten here për shkak të sulmeve epileptike është hospitalizuar,dhe njoftohet se fajtori për gjendjen e tijë shëndetsore është mu përdorimi i tepruar i sirupit për kollë!
syrupNë të vërtetë përdorimi i barërave me bazë kodeine paraqet rrezik për shnet dhe shkakton edhe varësi.Sipas disa njoftimeve të mediave amerikane,reperi gjatë paraqitjes së tij në milwaukee ka pirë tri shishe me sirup përbërësi i të cilit është kodeinë,analgjetik i cili shërben si suppressant i kollitjes.
Në mëlçi organizmi atë e shndrron në morfium i cili,mu sikur të gjitha barërat nga kategoria e opoidëve,ndikon në gjendjen e njeriut.

Ky reperi Wayne ,sirupin e kishte marrë të kombinuar me një pije tëgazuar si dhe me bonbone si gomë i cili si koktej është shumë i popullarizuar në mesin e amerikanëve të njohur,e i cili pastaj ka ngelur i varur prej këtij kokteji.Në rastin e tij,sulmet epileptike nuk janë shkaktuar nga përdorimi i kodeinës por është e mundur se këto sulme vijnë si pasojë krizës së abstinencës e cila në rast të varësisë nga opiodi shkakton disa komplikime.
Në çfardo rasti,marrja e barërave në bazë të kodeinës mund të jetë shumë e rrezikshme,e sidomos në raste të quajtura rekreative!

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close