NASA konfirmon:Nën sperfaqen e hënës së Saturnit Enceladus ,ka një oqean në përmasa globale!

Saturn-Moon-Enceladus-photo-credit-NASA-JPL-posted-on-SpaceFlight-Insider

Ajo që me vite është pretenduar se ka ujë në Enceladus,tani NASA sapo e ka konfirmuar.Ka një oqean që përfshinë masen globale të hënës/satelitit Enceladus!Këto lajme na vijnë menjëhere pasi ky agjencion ka gjetur burime hydrothermale,të cilat besohet se janë formacione integrale të jetës këtu në tokë.Ky informim dhe konfirmimi ka ardhur duke i përdorë të dhënat nga ania kosmike Cassini,e cila në Saturn ka arrirën më 2004.Ajo atje ka kaluar një dekadë duke studiuar planetin Saturn dhe hënat e shumëta të tij.Enceladus është ndër trupat e rrallë në sistemin diellor,ku ju mund të shihni shpërthime të lëngshme nga siperfaqja e tij.

PIA19656_labeled_updated_690w.0

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close