A përcakton grupa e gjakut jetëgjatësinë?

Ka shumë spekulime se çfare ndodhë,dhe si ndikon kjo në jetëtuaj të përditshme nëse ju keni një grupë gjaku ndryshe nga ai tjetri.Siq e dimë ato janë 0,A,AB,B (me minus e plus).Dhe thuhet se disa grupe janë më rezstente,ndaj formave të ndryshme të sëmundjeve,dhe se personat që përmbajnë një grup të caktuar gjaku jetojnë ma gjatë.

grup

Hulumtimet kanë treguar se grupa e gjakut mund të ndikojë në shnetin e përgjithshëm të njeriut.Shkencëtarët githashtu kanë dëshmuar se personat me grupen e gjakut A janë më pak rezistent më Malarien ngase janë personat që kanë grupe tjera,prandaj mund të thuhet se grupa e gjakut A është më e “dobët” se grupet tjera.
Nga ana tjeter thuhet se personat me grupen 0 të Gjakut kanë” organizëm më të qëndrueshëm ndaj sëmundjeve,dhe jetojnë ma gjatë”.

Sipas studimeve të gjata me vite është konstatuar se grupa e gjakut e cila i “mundë” të gjitha të tjerat është grupa 0.Është dëshmuar se te individët me grupen 0 ka një rrezik më të vogël që ata të sëmuren nga sëmundjet kardiovaskulare,siq janë ,goditja në zemër,se gjithashtu ,ma rrallë se grupet tjera kanë probleme me mbamendje,si dhe më rrallë sëmuren nga lloje të caktuara të kancerit si ai pankreatik dhe kanceri në stomak.Për shkak të organizmit më të qëndrueshëm ndaj sëmundjeve,personat me grupë 0 jetojnë më gjatë.
Njëri nga shkaqet e gjetur deri më tani se përse grupa 0 është më e shëndetshmja,është se gjaku i kësaj grupe përmbanë më pak molekula të cilat mund të shkaktojnë mpikse të gjakut,e goditjet në zemër dhe në tru i shkaktojnë mu trombozat.Dhe ajo që është e mirë për zemër ëshë edhe për trurin dhe për këtë shumë faktorë të rrezikshëm të sëmundjeve kardovaskulare janë njëkohësisht edhe faktorë reziku për sëmundje mentale.
Psh.dihet se kolesteroli i larte dhe diabeti,të cilat mund të shkaktojnë sëmundje kardiovaskulare,gjithashtu janë të lidhura me demnecë dhe alzheimer.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close