Roveri «Curiosity» ka zbuluar në planetin Mars një mineral befasues për shkencëtarët.

Duke bërë hetimin e një mostre guri,të cilin Roveri e kishte marrë para një viti,ka gjetur Tridym

urn-newsml-dpa-com-20090101-160623-99-423773_large_4_3

 

Tridymiti është gjetur vetëm në Tokë deri më tani e që lidhet me volcanisëm silicor,për shembull në Vulkanin e Mount St. Helens në Veriperëndim të USA.Në planetin Mars nuk është pritur të gjendet një lloj i tillë Vulkanismi me këtë as Tridymiti.
“Zbulimi i Tridymitit ka qenë komplet i papritur”,ka thënë shkencëtari i NASA-s Doug Ming,i cili s’bashku me kolegët i ka botuar në Akademinë Nacionale të Shkencës së USA në «Proceedings» .
“Kjo tani sjell me vete pyetjen se a ka patur në Mars një aktivitet vulkanik shumë më të dhunshëm dhe më exploziv,në të kaluaren përgjatë kohes së krijimit të tij,se sa deri më tani kemi menduar.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close