Sloveni,Urime 25 vjet pavarësi!

sloveniaPara 25 vitesh slovenia kishte shpallur pavarësinë nga ajo që quhej Jugosllavi,dhe këtë nuk e kishte të lehtë edhe pse ndoshta kaloi pa ndonjë pasojë shumë të madhe sikur që kishin të tjera pjesë të asaj krijese,por një luftë të vogël bëri edhe ajo.
Këtë gjë e kujton edhe kryeministri Sloven Miro Cerar i cili ka dërguar një porosi në të cilën shprehë krenarinë e tij kur mendon në shpalljen e pavarësisë të vendit të tij para 25 vitesh.
“E kujtoj trimërinë,unitetin,dëshirën e flaktë dhe vizionin,të cilin të gjithë ne e kemi ndjerë kur është shpallur pavarësia para 25 vjetësh” kishte shkruar Cerar në porosinë e tij të cilën e publikoi në webfaqen e partisë së tij Partisë së qendres moderne.
Dhe ai mendon se të gjithë mund të pajtohen me atë se Slovenët ia kanë dalur të ndërtojnë diçka “gati të pamundshme”.
Ai ka shkruar më tutje”Ne kem vepruar të bashkuar,dhe i ishim kthyer një qëllimi të përbashkët,i cili ishte; jeta më e mirë në shtetin tonë “.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close