Një projekt i explorimit më të detajuar të Pyramidave të Egjiptit do fillojë që nga muaji i ardhëm


Ministri egjyptas i Antikiteteve Mamdooh Eldamati tha se studiusit nga egjipti dhe ata nga jashtë egjiptit ,muajin që vjen do fillojnë hukumtimin e pyramidave për ta kuptuar se çfarë në të vërtetë fshihet nën këto pyramida.Projekti do të fillojë në jug të Kajros , ku së pari do të hetohet Bent Piramida në Dahshur , dhe hapësirat për rreth piramidës së Kuqe .

dahshur pyramid
Pas kësaj , shkencëtarët do të fillojë eksplorimin dy piramidave më të mëdha në Giza – atë të Keops dhe Kefren të vjetra rreth 4500 vjet .

keops keferen
Shkencëtari Matthew Klein nga Universiteti Laval në Kanada , tha në një konferencë që u mbajt kohëve të fundit se ekipi i tij do të kryejë skanim duke përdorur rrezet infra të kuqe për të menaxhuar të depërtimin në shtresa të cilat janë pak metra nën sipërfaqen pa kontakt fizik me strukturën e ndërtimit .” Ne ka mundësi të gjjmë gjëra shumë interesante vetëm pak metra nën sipërfaqe, ” tha ai .

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close