Kafeja dhe mitet për të…

Kafeja mendohet se në shumë raste u ndihmon njerëzve që të kthjellen pasi janë zgjuar nga gjumi.por,expertët thonë se jo gjithmonë është ashtu.
Pas një nate kur keni fjetur pak,kofeina ju ndihmon juve të zgjoheni?Edhe naten tjeter nuk se keni kaluar më mirë dhe keni fjetur diku pesë orë,por kur keni pirë atë filgjanin e kafesë së mëngjesit ,ajo e ka bërë punën e saj!?Por ditën e tretë do të dëshpëroheshit sepse nuk do të jetë më ashtu si e keni menduar.

coffee
Në fakt,kërkimet kanë vërtetuar se pas tre netëve me pak gjumë,kofeina nuk të ndihmon më,në fakt nuk do të na kthjellojë.
Në këto hulumtime,janë lënë 48 persona pesë net që të flenë vetëm pesë orë.Një pjesë e tyre ka pirë 200 mg kofeinë dy herë në ditë,përderisa të tjerët kishte marrë placebo.Një mori testesh të aftësive konjiktive ka dëshmuar se të testuarit të cilët kanë marrë kofeinë kanë funksionuar më mirë në ditën e parë dhe atë të dytë,por pas natës së tretë,përparësia e tyre ka rënë,në fakt kofeina ka ndaluar së vepruari.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close