Britanikët kanë votuar për dalje nga BE,por a do të largohen vërtetë nga ajo….?

Britanikët kanë votuar për dalje nga Bashkimi Europian por se a do ta zbatojnë atë në të vërtetë është një qështje tjetër.Dhe siq po shihet dhe siq ngjarjet po rrjedhin menjëherë pas referendumit ka shenja se Britania e madhe ndoshta kurrë nuk do të inicoj anën formale të procesit të ndarjes nga BE.

eu gb

Për këtë gjë ka komentuar edhe një diplomat i paemëruar i EU i cili ka thënë”Unë personalisht menoj se ata kurrë nuk do ta njoftojnë Bashkimin Europian për qëllimin e tyre për dalje”.
Shteti i cili del nga BE duhet që edhe formalisht për këttë ta njoftojë këshillin Europian sipas nenit 50 të marrëveshjes së Lisbonës nga viti 2007,ka njoftuar agjensia AFP.Ky diplomat nuk e ka precizue se amendon se Britanikët këtë do ta shmangin me mbajtje të një referendumi tjetër,apo thjesht do ta zhagisin procesin që të përfitojnë sa më shumë nga kjo ndarje,për këtë sigurisht do vendosë Londra.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close