Siq Duket nga studimet e reja nuk është me rëndësi se çka hani por kur!

Tanimë ka një ide dhe mendim të krijuar se njeriu nuk duhet të hajë gjëra të caktuara që të ruaj shëndetin e tij,dhe në të vërtetë njerëzit të cilët i kalojnë kohët e të ngrënit,hanë në lëvizje e sipër ose në mbrëmjet e vona janë më shëndet lig se sa personat që kanë ngrënie të rregullta familjare,është vërtetuar në një studim të ri.

chiken

Autorët e analizës së efekteve Nutritive në bazë të shprehive në ushqim kanë sugjeruar se koha e shujtës si dhe ngrëniet në grupe kanë efekt pozitiv në shëndet dhe japin rezultate dietike.
Shkencëtarët nga kolegji Mbretror në Londer dhe nga ai i Sao Polo në një studim të publikuar në British Journal për ushqim kanë thënë se është e domosdoshme me bë ende kërkime në mënyrë që të përcaktohet efekti i shujtave të parregullta dhe të gabueshme në mundësinë e zhvillimit të diabetit të tipit 2,shtypjes së lartë të gjakut si dhe shëndoshjes.
Doktoresha Gerda Poth,mësimdhënëse e shkencave ushqimore në kolegjin Mbretror në Londër dhe kooautore e studimit ka deklaruar se:”Siq duket ka të vërtetë në thënien ‘Hani mëngjes si një mbret,drekën si një princezë,dhe darkën si një i varfër’,megjithëse kjo kërkon hulumtim të mëtejshëm.
“Edhe pse të dhënat dëshmojnë se marrja e kalorive në mbrëmje të vonë është e lidhur me shëndoshjen jemi ende larg nga të kuptuarit se me furnizimin e trupit me energji përmes ushqimit do duhej të ishte e shpërndarë barabartë përgjatë gjithë ditës ose ngrënia e mëngjesit do të duhej të ishte më e mira”,ka thënë Gerda.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close