Mos flini gjumë me flokë të lagëta

U kujtohet sa herë që pastroheshit,apo i pastronit vetëm flokët kur nënat,prindët tuaj ua tërheqnin vërejtjen se ju nuk duhet më pastaj të dilni me flokë të lagëta,por do ishte mirë që ju ti thanit ato edhe para se të shtriheni për të fjetur gjumë?Po dhe tani është vërtetuar se ato kishin të drejtë për vërejtjen që ua tërhoqen juve.

600x315-sleeping-wet-hair

Në fakt siq shkruan The open Mind,shkuarja në gjumë me flokë të lagëta mund të shkaktojë një numër problemesh shëndetsore.

Mund të shkaktojë infeksion.kërpudhat dhe bakteriet shumë më shpejtë shumohen në lagështi,kështu që edhe floku i lagët është vend ideal për zhvillimin e infeksioneve të ndryshme.

Pastaj Kokëdhembje.përderisa flini,temperatura e trupit tuaj i përshtatet temperaturës së ambientit,pastaj përsëri rritet në fazën REM (Cikle gjumi prej 90-120 min)të gjumit.

Pastaj shpërthejnë majat e flokëve.Në fakt floku i lagët është i ndjeshëm dhe lehtë shpërthen,posqërisht gjatë gjumit,përderisa rrotulloni kokën në nënkresë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close