Pas Brexit,a do të kemi tani Nexit?

Edhe në Holandë ka filluar një kampanjë për dalje nga Bashkimi Europian,dhe aktivistët e kësaj kampanje kanë bërë të ditur se deri më tani kanë mbledhur 56 000 nënshkrime për mbjtjen e referendumit -Nexit!

Amsterdam

Patrick Crijns dhe Peter van Wijmeren organizatorë të peticionit i kanë thënë mediave holandeze se ,edhe pse shansat janë të vogëla që kampanja të ketë sukses,dëshirojnë të tregojnë se interesimi egziston për Nexit.
“gjithçka është bërë më keq me ardhjen e Euros për shak të së cilës kemi ngelur pa sovranitet.Më nuk ndërtojmë asgjë veçse po shkatërrohemi dhe po ndahemi.Për këtë arsye dëshirojmë referendum për dalje nga BE”,thuhet në peticion.
Megjithatë edhe pse janë mbledhur kaq nënshkrime,nuk se do të ketë diçka konkrete në lidhje me këtë,sepse për tu mbajtur referendumi do duhej të filloj procesi i gjatë i ndrrimit të kushtetutës holandeze.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close