A do të kemi së shpejti një mini ICE AGE/EPOKË AKULLI?

Dielli po humbë njollat e tij, dhe kjo është sigurisht diçka që nuk duhet marrë lehtë. Sipas news.com.au, ky top i ynë zjarri, ka shkuar blanko/pa njolla për herë të dytë këtë muaj, duke bërë që meteorologu Paul Dorian të besojë se minimumi i ardhshëm diellore po afrohet dhe do të ketë një numër në rritje i ditëve të panjollë gjatë disa viteve të ardhshme. Kjo ka rëndësi për shkak se sasia e njollave në diell thuhet se ndikon në klimën tonë.

Pra, le të fillojmë me minimum diellorë. Çfarë është kjo saktësisht? E pra, NASA shpjegon që ajo të jetë, kur cikli diellor natyror i diellit tregon sasinë më të ulët të njollave. Ju shihni kur në kohët më të mira të saj, sipërfaqja e diellit është e mbuluar me cene të dukshme të errëta, ose me njolla. Dielli shkon nëpër një cikël natyral diellor përafërsisht çdo 11 vjet, dhe çdo cikël është e shënuar nga rritja dhe ulja e njollave- me numrin më të lartë të njollave në çdo cikël të caktuar diellor që është “maksimumi diellor” dhe numrin më të vogël që është “minimum solar”.

4170fb88ae96ec8d0943ae29e3470374
Dielli në formën e tij më të mirë

“Gjatë Maximumit diellor, njollat e mëdha dhe shpërthime intensive diellore janë një dukuri e përditshme. Aurorat shfaqen në Florida.Stuhitë rrezatuese nxjerrin jashtë funksioni satelitët. Ndërprerje të energjisë elektrike Radio pengojnë radiot. Episodi i fundit i tillë u zhvillua në vitet 2000-2001 “, thotë NASA.

581cba18144325d4ed1884061c4232bf
Dielli pa njolla

NASA vazhdon të shpjegojë se “gjatë minimumit diellor, e kundërta ndodh. shpërthimet diellore janë pothuajse jo-ekzistente, ndërsa javë të plota shkojnë me pa një njollë të vetme, të vogël për të thyer monotoninë e diellit bosh. Kjo është ajo që ne jemi duke përjetuar tani. ”

Pra, … pse ne duhet të kemi kujdes? E pra, Doriani prishë të gjitha detajet e diellit që ne njohim lidhur me Diellin me raportin e tij, të publikuar vetëm pak ditë më parë. “zbraztësia do të shtrihet për vetëm disa ditë në një kohë, pastaj ajo do të vazhdojë për disa javë në një kohë, dhe më në fund ajo duhet të zgjasë për muaj të tërë në një kohë kur cikli i njollave diellore arrin kulmin e saj”, thotë Dorian, duke çuar shumë prej nesh për të besuar se tjetër mini ice age/epokë akulli është në rrugën e saj.

giphy85

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close