Qeveria irakiene nuk e dëshiron angazhimin shtesë në terren të ushtrisë amerikane ,të paralajmruar nga Pentagon!!


Pas paralajmrimve që vijnë nga Pentagon se ushtria amerikane po shqyrton mundësinë për një angazhim më aktiv në luftimet në Irak,ka reaguar qeveria e kësaj të fundit përmes zëdhënsit të sajë Saad al-Hadithi duke thënë se:

“Kjo është qështje irakiene dhe se qeveria kurr nuk i ka dërguar ndonjë kërkesë sekretariatit amerikan për mbrojtëje që të jetë i angazhuar në operacione direkte.Ne kemi ushtarë të mjaftueshëm në terren” tha ai.

675-instr
Sipas fjalëve të tij nuk ka asnjë mundësi që ushtria amerikane të angazhohet në Irak,nga ai angazhim i tanishëm i cili vepron sipas principit “trajno dhe këshillo”.Dhe se secilin angazhim shtesë nga Washington duhet ndaluar nga ana e Baghdadit zyrtarë,sipas ligjeve ndërkombëtare.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS:
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close