SHBA rikthen forcat e saja të armatosura në Islandë

Islanda dhe SHBA kanë nënshkruar deklaratën e cila parasheh rikthimin e trupave amerikane në ishull,të cilat i kishte tërhequr në vitin 2006.
Sipas të dhënave të AFP,vendimi është i likdhur me tensionin në mes të Rusisë dhe NATO-s,si dhe me rritjen e interesimit të fuqive të mëdha për Arctic-un.

lilia
“Situata në lëminë e sigurisë në Europë,duke përfshirë Atlantikun Verior,ka ndryshuar përgjatë dekadës së fundit.Qeveritë e Islandës dhe asaj të SHBA-vee kanë parë të domosdoshme të sjellin një rezolutë të re” thotë ministrja e punëve të jashtëmeLilja Alfreðsdóttir.
“Të theksojmë,praninë e kufizuar të trupave amerikane në Islandë,e cila përmbanë një fazë të re në bashkëpunimin tonë”ka shtuar ministrja.
Deklarata parasheh masa për shtim intensiteti të bashkëpunimit ushtarak në mes të Islandës dhe SHBA-ve duke përfshirë mbajtjen e ushtrimeve të përbashkëta ushtarake.
Islanda është anëtare e NATO-s por nuk ka një ushtri të saja.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close