Ka një të vdekur në fqinjësinë tonë nga Sëmundja e malaries

Në fakt katër shtetas maqedonas të cilët kishin qëndruar në Afrikë gjatë këtij viti ,janë këthyer të sëmurë nga malaria,përderisa njëri nga ta vdiq.

spitali skup
Siq njoftojnë mediat nga Maqedonia,sëmundja ishte diagnostifikuar në klinikën për sëmundje infektive,ndërsa i vdekuri ka qenë në situatë të rëndë,sepse gjatë qëndrimit në shtetin e Sierra Leone nuk ishte kuruar me kurrfare terapie kundër kësaj sëmundjeje tropike të cilë e bartin mickojat.

Një Epidemiolog maqedonas, Karaxhoski thotë se malarie në Maqedoni nuk ka,përveq se raste të të sëmurëve “të importuar”.dhe më së shumëti këto raste vijnë nga ata që punojnë në platformat enaftës.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close