Stephen Hawking: Budallallëku i njerëzve është i pafund!

Astrofizikani i famëshëm në përmasa botërore Stephen Hawking është i njohur për atë se edhe të vërtetat që nuk pëlqehen i thotë,troç.Ai nuk është vetëm se një Astrofizicien brilant,ai merret gjithnjë edhe me problemet dhe gabimet e shoqërisë sonë.

hawking

Ai është lajmëruar sërish.Në paraqitje në emisionin “Larry King Now” ai tha:” Kurreshtja jonë dhe budallallëku ynë nuk kanë të ndalur.Para gjashtë vitesh,unë kam tërhequr vërejtjen për ndotjen e ambientit si dhe mbipopullimin.Dhe që nga atëhere vetëm se është bërë më keq”.
Hawking beson se përmes ndryshimit të klimës edhe nëTokë do të kemi kushte të njejta mu sikur në Venerë,në të cilën jeta nuk mund të egzistoj.Edhepërkundër kësaj gjendje alarmante,njerëzit nuk e kanë ndryshuar sjelljen e tyre.Njeriu e kupton se edhe një njerii provuar nga fati në jetën e tij,sikur Howking e ka humbur durimin.
Megjithatë shpresën ai nuk e ka humbur,të paktën se pas gjithë kësaj bote egziston një qëllim/kuptim më i lartë,”se përse egziston Universi dhe të gjitha ligjet e natyrës”,pyet ai në emisionin e Larry King-ut.”Ajanë ato të domosdoshme?Në njëren anë duhet të jenë,sepse ne nuk do të ishim këtu,dhe të shtrojmë këso pyetjesh.Por a ka një arsye ma të thellë?

Ndoshta do tia dalë Howking një ditë,këtë enigmë, më të madhen të shkencës ta zgjidhë.Nëse është për tiu besuar dikujt kjo gjë atëhere,Howkingut!

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close