Misioni më i vështirë i NASA-s ndonjëherë;Sonda e NASA-s Juno është futur me sukses në orbitën e Jupiterit

NASA ka njoftuar sot se ka arritur një sukses të madh kur sonda e saj JUNO e vlefshme 1.1 miliardë dollarë me sukses ka hyrë në orbitën e Jupiterit,në kuadër të hulumtimeve të zanafillës së sistemit Diellor.

Tan2016-7-5_74140735_1_1000x0

Në laboratorin e NASA-s në Pasadena,kanë shpërthyer ovacione si dhe thirrje kur në orën 23,53 sipas kohes lokale,gjegjësisht në 4,53 sipas asaj të Europes qendrore,sonda sipas planit ka hyrë në orbitën e planetit më të madh të sistemit Diellor,sjell AFP.

“Kemi hyrë” ka bërtitur nga gëzimi Skot Bolton ,kryesuesi i ekipit të hulumtuesve të ekipit të NASA në SanAnton.Ai ka shtuar duke porositur kolegët nga kontrola e misionit”Ju jeni më të mirët në botë.Sapo keni bërë më të vështirën që ndonjëherë NASA ka bërë”.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close