Christian Kern,kancelar austriak:Ballkani pjesërisht në ndikimin e islamistëve,Kinës dhe Rusisë…”

Christian Kern kancelari austrian ka thënë gjatë samitit për Balkanin Perëndimor se BE ka prioritet Balkanin edhe përkunder brexitit.

fbddb96030b61e7afe3f6d87e6ae796c
Ai ka deklaruar për agjensinë APA se është e rëndësishme që zgjerimi i Bashkimit Europian në vendet e Balkanit Perëndimor të ngelet prioritet edhe për shkak të asaj se përkrahja e unionit për atë regjion është më e madhe se për disa vende anëtare të BE.

Ai ka potencuar domosdoshmërinë e stabilitetit në Ballkanin Perëndimor,dhe se siguria nuk është qështje e masave policore,por edhe i zhvillimit dhe mirëqenies.
Përveq kësaj ai ka tërhequr vërejtjen e stagnimit katervjeçar në nivelin e anëtarësimeve,si dhe JDP-së për kokë banori të Ballkanit Perëndimor,e që nuk është shenjë e mirë.

“Ajo hapësirë është në mënyrë extreme për ne e rëndësishme”,ka nënvizuar Kern.
Ai gjithashtu ka thënë se Ballkani Perëndimor,pjesërisht është nën ndikimin e”grupeve islamike”,pjesërisht nën ndikimin e Rusisë dhe Kinës,ndërsa BE ka interes për stabilitet të regjionit.
“Është e nevojshme dora e zgjatur nga ana e BE” ka thënë Kern duke shtuar se vendet e regjionit,nga ana e tyre duhet të sigurojnë shtetin dhe sundimin e drejtësisë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close