Tanja Fajon,për “hatër” të kufirit me Malin e Zi e shtynë mundësinë e votimit në parlamentin Europian për heqjen e vizave qytetarëve të Kosovës,për në shtator!!

Votimi në parlamentin Europian për heqjen e vizave për Kosovën është shtyrë prej 12 korrikut në 5 shtator!

Tanja-Fajon-EU-1030x422
Kjo ka ndodhë sepse Kosova nuk i ka përmbushur të gjitha kushtet,ka deklaruar raportuesja e parlamentit Europian për vizat Tanja Fajon.
“kam vendosur ta shtyej votimin për shtator ,sepse nuk është bërë përparim i mjaftueshëm në përmbushjen e kritereve,posaqërisht ratifikimi i rgjimit kufitar me Maln e Zi.Sinqerisht shpresoj që parlamenti i Kosovës ta ratifikoj atë marrveshje sa më parë para pauzës verore në mënyrë që të mundemi ta vazhdojmë proceduren e votimit në vjeshtë”,ka thënë Fajon.

Ajo gjithashtu ka thënë se pas bisedimeve me zyrtarë Eropian dhe ata kosovarë ka konkluduar se “topi është në oborrin e parlamentit të Kosovës”,për heqjen e vizave për qytetarët e Kosovës për të udhëtuar në zonën SCHengen.
“Besoj shumë se me arritjen e marrveshjes ndërkufitare,parlamenti Europian do të mund të japë përkrahjen për regjim pa viza deri në fund të vitit.Ky do të jetë një potez kyq për qytetarët e Kosovës të cilët ende jetojnë pas kufijëve të mbyllur”,ka thënë Fajon.

Është e çuditëshme se me çfarë kërkesash gjithashtu të përçdshme shantazhohen qytetarët e Kosovës për të udhëtaur pa viza në zonën Shengen!!Po Kosova nuk e ka një të vetmin kufi.Ajo ka kufij me shumë shtete,dhe poe zëmë se me shumë nga to i ka rregulluar ato vija kufitare,dhe tani u dashka vetëm të ratifikohet edhe me Malin e Zi.Po kufiri me Serbinë,Çka është ai kufi apo diçka tjetër?Nëse kusht qenka ratifikimi dhe rregullimi i vijave kufitare,pse nuk u dashka që e njëjta të ndodhë edhe me kufirin me Serbinë?Sepse siq e dini edhe ai është ende i pa ratifikuar!!

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close