Edward Joseph Snowden:”Loja po ndryshon”


Parlamenti Europian ka vendosur që ti ndërprejë akuzat ndaj ish-punonjës i CIA-s Edward Joseph Snowden.Grupi legjislativ i Bashkimit Evropian në Strasburg me 285 vota për dhe katër kundër vendosi të pezullojë ndjekjen e çfardolloji ndaj amerikanit.

snowden

“Kam dëgjuar se vota arriti të kalojë edhe pse kishte një presion të madh. Jan pezulluar akuzat kundër meje dhe parandalohet ekstradimii. Loja po ndryshon. Cuditerisht, duket se raportet janë të sakta. Kjo nuk është e drejtuar kundër qeverisë amerikane, kjo është dora e e shtrirë e mikut. Kjo është një mundësi për të shkuar para, “shkroi Snowden në llogarinë e tij në Twitter.

Ligjvënësit u bënë thirrje vendeve të BE-së “për të ndalur çdo ndjekje ndaj Snowden, dhe ti ofrohet mbrojtja, natyrisht,dhe për ta kundërshtuar ekstradimin e tij ose kthimin në një vend të tretë – në njohjen e statusit të tij si një mbrojtës i e të drejtave të njeriut”, tha bashkëbiseduesi i agjencisë.

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close