Temperaturat në masë globale kanë shënuar ngritje,e për qudi edhe masa e akullt në Antarctic është shtuar!

Është e quditshme,ndryshimet klimatike kanë shpënë atje sa të rriten temperaturat në masë globale,e ndërsa këndej kemi rritje të nivelit të akullnajave në Antarctic,dhe e tërë kjo mbetet një mister i vogël edhe për shkencëtarët.

ice

Më 19 shtator 2014, pesë-ditë mesatarja e masës së akullit e detit Antarktik kaNë tejkaluar 20 milionë kilometra katrorë për herë të parë që nga viti 1979, sipas qendrës të borës dhe të asaj për të dhënat e akullit. Vija e kuqe tregon shkallën mesatare maksimale nga 1979 në 2014. (Scientific Visualization Studio NASA / Cindy Starr)

 

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close