Së shpejti një gjeneratë e re antibiotikësh…do ti bëjnë bakteriet të vetshkatërrohen!

Një gjeneratë e re antibiotikështë cilat së shpejti mund të dalin,të cilat do ti “detyrojnë”bakteriet që të bëjnë vetshkatërrim,thonë shkencëtarët amerikan nga uni në Washington.Ata detaisht kanë hulumtuar mekanizmin mbrojtës të streptokokeve beta hemolitikë të grupës A si dhe Streptococcus pyogenes,shkaktarit ë skuqjes së fytit,etheve të kuqe si dhe infektimeve të lëkures.

antibio
Mu sikur edhe bakteriet tjera,edhe këto shfrytëzojnë toksina të veçanta,përmes të cilave sulmojnë dhe shkatërrojnë qelizat.Për të parandaluar këtë,shkencëtarët krijojnë një antidot në formë proteine e cila lidhet me tokinë.Duke exploruar bakteriet ,shkencëtarët,tok me udhëheqësin e ekipit Kreig Smith,kanë gjetur dy forma të antidotëve,aktiv dhe pasiv.

“Besojmë se ai i formës pasive është veçanërisht efikas,ndërsa shumë i rëndësishëm është zbulimi për shkak se antibiotikët e gjeneratës së ardhme do ti bëjnë bakteriet që të vetshkatërrohen.Është e njohur se bakteriet janë gjithnjë e më rezistente në antibiotikët e ditëve të sotme,dhe mu për këtë na duhet që sa më par ta gjejmë mënyrën që tua kalojmë.Dhe përderisa definitivisht e kemi zbuluar se funksionojnë në principin e helmit dhe kundërhelmit,tani e dimë në cilin drejtim duhet zhvilluar barërat e reja të cilat do ti shkatërrojnë bakteriet me armën e tyre”,spjegon dr.Smith.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close