Hani bostan/shalqi dhe do ta zbuloni se pse ai është një super ushqim

Studimet e reja kanë treguuar se bostani ndihmon në mbajtjen e vijës trupore dhe në relaksimin e muskujve të tensionuar,dhe përveq asaj ai ka edhe shije të njohur të ëmbël dhe plot freski.

Melone_Smoothie_598
Bostani është i pasur me amino acide L citrulin,e cila sipas të dhënave nga universiteti Sorbonës ka efekt të madh në ndërtimin e trupit tuaj.Kjo substancë ka mundësi gati magjike që të ndalojë procesin e mplakjes dhe të shtoj qëndrueshmërinë e muskujve.
Studimi nga magazina Journal of Nutrion ka zbulue se L citrulin,në krahasim me të tjera aminoacide në pemë,ndihmon që të harxhoni më shumë shtresa yndyrore për 13 përqind dhe të rrisni masën muskulore për 9 përqid.
Derisa ne plakemi numëri i qelizave në organizmave tanë bie.Kjo shkakton zvoglimin e masës së muskujve dhe me këtë edhe një teren më të mirë për formimin e shtresave të reja yndyrore.
Mu për këtë,lëngu i bostanit konsiderohet aleat i mirë,sepse rritë produktivitetin e proteinave të cilat ndërtojnë masën muskulore dhe ripërtrijnë qelizat në organizëm.
E tërë kjo ndikon që të ndjeheni më energjik dhe të harxhoni më shumë nga yndyra trupore,për këtë arsye bostani konsiderohet ideal për konsum veror.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close