Qëllojani,se kush gjendet në ekuipazhin e sondës JUNO që NASA ka dërguar në Jupiter..!

Në gusht të 2011,NASA ka lansuar raketën me sondën Juno për në Jupiter,si pjesë e njërit nga projektet më ambicioz të saj.Sot ata nga NASA festojnë një sukses të madh,ngase sonda e lëshuar nga ta ka arrirë qëllimin dhe ka filluar orbitimin 53 ditësh të Jupiterit.
Dhe përderisa ky lajm në vete është i madh,aty ka vend edhe për pak më shumë informacion për ta bërë atë edhe më spektakular.Në boardin e sondës gjenden edhe tri figurina Lego të cilat janë bërë special për këtë aventurë interplanetare,gjë e cila nënkupton se atje ndodhen Lego që po orbitojnë Jupiterin!
Por ato nuk janë çfardo Lego të rëndomëta,ato janë tri karaktere speciale Legosh ,në këtë aventurë Jupiteri.

lego-figures
I pari atje është Galileo që mbanë në dorë teleskopin e njohur të tij,që nga koha që ai kishte observuar i pari Jupiterin.Ai shoqërohet nga qifti bashkëshortorë,në fakt nga dy Perëndi Romake,Jupiteri që në dorë mbanë një rrufe qielli të cilin ai e kontrollon,dhe gruaja e tij Juno e cila mbanë një lupë për të parë nëpër antikën devijuese të burrit të saj.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close